Speltherapiepraktijk de vlinderkamer

Ede en Barneveld  

 

Bereikbaar op werkdagen van 9.00u tot 17.00u

voor vragen bel naar 0624603116 of stuur mij een mailtje: Brenda@devlinderkamer.nl

Wat is speltherapie

Soms maak je iets mee waar je je heel verdrietig of boos over voelt. Dan kan het heel lastig zijn om hier zelf uit te komen. Je ouders hebben vaak wel in de gaten dat er iets is en maken zich zorgen om je. Ze willen je graag helpen, maar ze weten niet zo goed hoe. 

 

Ik kan je helpen met wat je voelt, doet en denkt. Ik ga niet alleen met je praten. Want vaak is het moeilijk om precies te zeggen wat je bedoelt. In speltherapie kun je daarom spelen. Ik kijk en luister en speel soms mee. Bij mij in de vlinderkamer mag je praten over wat er aan de hand is, maar dat hoeft niet! Door te spelen kun je namelijk ook vertellen wat er is. Ik heb geleerd hoe ik je kan proberen te helpen als je iets ergs hebt meegemaakt. Ook als je je zorgen maakt over dingen waar je zelf niet uit kunt komen.

Je mag in de vlinderkamer laten merken dat je boos, blij verdrietig of bang bent. Samen met mij ontdek je zelf hoe het probleem steeds een beetje kleiner wordt gemaakt. Dan ga je je steeds beter voelen. Door samen te spelen en te vertellen leer je oplossingen ontdekken en worden je problemen kleiner en kleiner en kleiner.

Ik heb een spelkamer met veel speelgoed. Zoals een zandbak, playmobil, knuffels, handpoppen, knutselspullen, kasteel met soldaten, poppen, auto’s, spelletjes, verkleedkleren en nog veel meer!!! Je mag zelf kiezen waarmee je wilt spelen. Niets moet, alles mag! Ik kijk en luister naar je spel. Zo leer ik jou en je probleem of zorgen beter kennen. Door samen te spelen vinden we manieren om het probleem of je zorgen kleiner te maken, of om een nare gebeurtenis een plekje te geven

 

Meestal melden je ouders of school je aan voor speltherapie, omdat ze zich zorgen maken. Samen met je ouders kijken we dan of speltherapie jou zou kunnen helpen. We spreken af op welke dag je komt spelen. Meestal is dat 1 keer per week, op een vaste dag, 45 minuten lang. Behalve in de schoolvakanties of op feestdagen, dan is er geen therapie. Als het na een poosje beter met je gaat en we allemaal vinden dat speltherapie niet meer nodig is, gaan we minder vaak spelen. Totdat we bij de laatste keer komen, dan nemen we afscheid van elkaar. Je kunt weer op eigen kracht verder!