Speltherapiepraktijk de vlinderkamer

Ede en Barneveld  

 

Bereikbaar op werkdagen van 9.00u tot 17.00u

voor vragen bel naar 0624603116 of stuur mij een mailtje: Brenda@devlinderkamer.nl

Ervaringen van ouders:

 

 

“Wij hebben voor speltherapie bij De Vlinderkamer gekozen, omdat onze zoon van 7 jaar sociaal-emotioneel niet mee kon komen met zijn klasgenoten. Door zijn sociaal-emotionele achterstand werd hij op school gepest en kon hij in het algemeen moeilijk met conflicten omgaan.

 

(Op jonge leeftijd verloor onze zoon zijn tweelingbroertje en het verdriet en de boosheid welke dit met zich meebracht kon hij moeilijk verwoorden en kropte hij al die jaren op.) In slechts 4 maanden tijd speltherapie heeft hij een enorme groei doorgemaakt in zijn gedrag. Hij is opener in het delen van zijn gevoelens,  hij heeft geleerd conflicten pratend op te lossen, waardoor ook het pesten verleden tijd is en is zeer behulpzaam geworden.

 

Vooraf waren wij als ouders gereserveerd in onze verwachtingen van speltherapie, maar het resultaat is verbluffend!”

"Wij als ouders hebben jou als integer, professioneel en zorgvuldig ervaren. Je nam de tijd voor zowel voor onze dochter als voor ons. Ze werd in onze ogen echt serieus genomen. Doordat jij onze dochter veiligheid bood had ze een groot vertrouwen in jou. Hierdoor kon ze zich stukje bij beetje meer uiten. Wat wij ook erg prettig vonden waren de evaluaties na afloop van een aantal spelsessies. Dit gaf ons een beter beeld van de inhoud van de sessie. Ook mooi dat je van tevoren met haar besprak wat jij wel of niet aan ons mocht vertellen. Dat spreekt ook weer vertrouwen uit naar een kind toe.   We hebben onze dochter gevraagd hoe het voor haar was. Ze vond het erg leuk. Na even doorvragen kwam er uit wat ze dan zo leuk vond. Ze vond je uitleg goed en begreep wat je zei. Ze vond het fijn om alleen met jou te zijn en dat je tijd voor haar had om naar haar te luisteren en met haar te spelen. Door de speltherapie kan ze zich nu beter uiten. Wat ze vooral geleerd heeft bij jou is het feit dat ze zich beter kan uiten. Haar gevoelens kon ze moeilijk benoemen, maar dat is een stuk beter geworden."

 

 

 

"Onze zoon is een erg verlegen mannetje, dit is zo en daar verander je niks aan. Thuis hadden we weinig problemen met hem, we merkten wel dat hij soms angstig op situaties kon reageren en verder en/of dieper over bepaalde dingen nadenkt als andere kinderen en dat maakte hem bang/angstig. Op school gaven zijn juffen in de eerste maanden dat hij in groep 2 zat aan dat hij heel onzeker is en faalangst heeft, hij laat op school niet zien wat hij kan en ze geven aan dat hij niet over kan naar groep 3 hierdoor.    Na een paar gesprekken met zijn juffen stellen zij voor om speltherapie te gaan volgen bij Brenda, hier hoefden wij niet lang over na te denken. Na de kerstvakantie is hij daarmee gestart, 1 x in de week een sessie van 45 minuten. Meteen in de eerste weken merkten we verschil, zowel thuis als zijn juffen op school! Hij is tot aan de zomervakantie 1 x in de week bij Brenda geweest en wat is hij veranderd. Na de zomervakantie is hij toch gestart in groep 3 en het gaat heel goed met hem, hij laat zien wat hij allemaal al kan, ook aan zijn juffen. Door de speltherapie bij Brenda is ons onzekere, angstige jongetje veranderd in een stoere, vrolijke groep 3-er die het helemaal ziet zitten voor nu en de toekomst!!" 
  

 

 

 

 

 

 

"Onze 7-jarige dochter zat niet lekker in haar vel ,nadat wij terug ge-emigreerd waren naar Nederland. Zij was in een compleet andere cultuur opgegroeid, en voelde zich totaal overdonderd door het te volle en drukke Nederland. Dat uitte zich in boosheid, driftbuien en verdriet. Al die drukte hier maakte haar angstig, zelfs op school.   Brenda heeft haar geholpen om alles een plaatsje te geven en beter met haar gevoelens om te gaan. Inmiddels gaat het heel goed met haar en gaat ze met plezier naar school! Speltherapie bij de vlinderkamer kunnen wij dan ook aan iedereen aanbevelen!"     

 

 

 

 

 

 

"Wij als ouders hebben een goed gevoel overgehouden aan de spelsessies en de oudergesprekken. 
Onze dochter was een meisje dat erg onzeker was en faalangst had, ook ging het op school niet goed en wisten ze  niet hoe ze met haar om moesten gaan. Doordat onze dochter naar jou toe ging en jij met haar een vertrouwens band heb opgebouwd kreeg zij meer zelfvertrouwen en het gevoel dat ze er mag zijn. Ze durft nou ook veel meer dingen zelfstandig te doen zonder dat wij mee moeten of dat ze zegt dat ze het echt niet gaat doen. Wij hebben zo ook geleerd om als ouders onze dochter beter te begrijpen. We hebben haar gevraagd wat zij zelf het leukste vond. Dat was dat zichzelf kon zijn tijdens het spelen en dat jij er alleen voor haar was, ze kan nu ook haar gevoelens beter  uiten en bespreekbaar maken. Door de speltherapie en jou professionele en integere aanpak gaat zij na de zomervakantie vol vertrouwen en met heel veel zin van start in groep 3"  

.